INNOWECS

Innovative wind energy conversion micro-system with direct-driven electric generator for residential uses

Autoritatea Contractanta: Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării

Contract nr. 29/2012

Obiectivul principal al acestui proiect de cercetare este dezvoltarea unei microcentrale eoliene pentru aplicatii rezidentiale, la costuri competitive. Elementele principale ale microcentralei sunt: turbina eoliana de viteza variabila, generatorul electric cu magneti permanenti cu actionare directa si convertorul electronic de conectare la retea. Pentru a atinge acest obiectiv, a fost constituita o echipa de cercetare interdisciplinara cu rolul de a identifica si dezvolta solutiile constructive pentru fiecare componenta a microcentralei. Turbina eoliana studiata este pozitionata pe acoperisul cladirilor. Cercetarile cu privire la aceasta componenta vizeaza identificarea dimensiunilor optime, a numarului de pale, a materialului din care sa fie construita precum si modalitati de reducere a variatiilor cuplului la ax. Generatorul electric cu actionare directa trebuie sa dezvolte un cuplu mare la viteze de rotatie mici. De asemenea, se va incerca obtinerea unui raport eficienta/masa cat mai bun, precum si maximizarea fiabilitatii mentinand totodata cat mai scazute costurile de fabricatie. Un algoritm de urmarire a puterii maxime generate va fi dezvoltat pentru maximizarea energiei eoliene extrase prin intermediul turbinei. Se vizeaza ca acest algoritm sa fie realizat fara a utiliza un anemometru pentru masurarea vitezei vantului, astfel reducand costul ansamblului microcentralei. Sistemele de control ale microcentralei trebuie sa permita functionarea acesteia, prin intermediul convertoarelor de putere, atat conectata la retea cat si in mod autonom.

Obiectivele specifice ale proiectului

  • Dezvoltarea unei microcentrale eoliene

    Dezvoltarea unei solutii de microcentrala eoliana cu amplasarea pe acoperisul cladirilor. Analiza prevede identificarea unei solutii la costuri competitive, usoara si oprima din punct de vedere energetic.
  • Generator electric antrenat direct de la turbina

    Generatorul electric cu actionare directa trebuie sa dezvolte un cuplu mare la viteze de rotatie mici. De asemenea, se va incerca obtinerea unui raport eficienta/masa cat mai bun, precum si maximizarea fiabilitatii mentinand totodata cat mai scazute costurile de fabricatie.
  • Conectarea la reteaua publica de electricitate

    Sistemele de control ale microcentralei trebuie sa permita functionarea acesteia atat conectata la retea cat si in mod autonom, cu sarcini izolate.
グッチのハンドバッグ002588 louisvuitton louis vuitton alma グッチ混合袋ギャラリー cheap gucci バーバリー子供服通販 louis vuitton handbags prices handtaschen louis vuitton グッチのハンドバッグ114900 gucci store ghd sales flucher http://www.nlinteractive.ca/ バーバリーfacebook 黒のグッチのハンドバッググッチストライプ グッチの豆袋ドバイ wholesale oakley sunglasses mulberry online store バーバリーブラックレーベル楽天 グッチ自由belinaバッグDSW グッチのハンドバッグを持つチェーンのハンドル サングラス 度付き レイバン fake oakleys for sale グッチバンブルバッグおむつバッグ サングラス 格安 burberry store lululemon vancouver louis vuitton online shop グッチ コピー 長財布グッチ コピー ラウンドファスナー長財布 マイクログッチ コピーシマ ミストラル レディース メンズ ブラック 307993-A8WQN-1000 グッチウエストバッグ celine shop online バーバリーブルーレーベルファー付きパーカー louis vuitton speedy 25 hermes online store nike free http://www.innerappforbusiness.ch/nike-air-max/ バーバリー パジャマ レイバン サングラス 激安 buy celine online グッチコピーGG柄 二つ折財布 115052F069R9643 buy gucci mulberry bags online buy oakley sunglasses online buy mulberry online chi styling products