INNOWECS

Innovative wind energy conversion micro-system with direct-driven electric generator for residential uses

Autoritatea Contractanta: Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării

Contract nr. 29/2012

Obiectivul principal al acestui proiect de cercetare este dezvoltarea unei microcentrale eoliene pentru aplicatii rezidentiale, la costuri competitive. Elementele principale ale microcentralei sunt: turbina eoliana de viteza variabila, generatorul electric cu magneti permanenti cu actionare directa si convertorul electronic de conectare la retea. Pentru a atinge acest obiectiv, a fost constituita o echipa de cercetare interdisciplinara cu rolul de a identifica si dezvolta solutiile constructive pentru fiecare componenta a microcentralei. Turbina eoliana studiata este pozitionata pe acoperisul cladirilor. Cercetarile cu privire la aceasta componenta vizeaza identificarea dimensiunilor optime, a numarului de pale, a materialului din care sa fie construita precum si modalitati de reducere a variatiilor cuplului la ax. Generatorul electric cu actionare directa trebuie sa dezvolte un cuplu mare la viteze de rotatie mici. De asemenea, se va incerca obtinerea unui raport eficienta/masa cat mai bun, precum si maximizarea fiabilitatii mentinand totodata cat mai scazute costurile de fabricatie. Un algoritm de urmarire a puterii maxime generate va fi dezvoltat pentru maximizarea energiei eoliene extrase prin intermediul turbinei. Se vizeaza ca acest algoritm sa fie realizat fara a utiliza un anemometru pentru masurarea vitezei vantului, astfel reducand costul ansamblului microcentralei. Sistemele de control ale microcentralei trebuie sa permita functionarea acesteia, prin intermediul convertoarelor de putere, atat conectata la retea cat si in mod autonom.

Obiectivele specifice ale proiectului

  • Dezvoltarea unei microcentrale eoliene

    Dezvoltarea unei solutii de microcentrala eoliana cu amplasarea pe acoperisul cladirilor. Analiza prevede identificarea unei solutii la costuri competitive, usoara si oprima din punct de vedere energetic.
  • Generator electric antrenat direct de la turbina

    Generatorul electric cu actionare directa trebuie sa dezvolte un cuplu mare la viteze de rotatie mici. De asemenea, se va incerca obtinerea unui raport eficienta/masa cat mai bun, precum si maximizarea fiabilitatii mentinand totodata cat mai scazute costurile de fabricatie.
  • Conectarea la reteaua publica de electricitate

    Sistemele de control ale microcentralei trebuie sa permita functionarea acesteia atat conectata la retea cat si in mod autonom, cu sarcini izolate.
グッチバッグ画像と価格 nike free グッチ バッグトートバッグ バンブーディーテール ディアマンテ柄 ラフィア/コットン ナチュラルカラー 257058 販売の格安グッチバッグ エルメスアジェンダミニ ニーマンマーカスのでグッチセリーヌファントムバッグ ルイ ヴィトン カードケース エルメスエブリン shop celine エルメス バーキン35 コピー グッチのハンドバッグの準備金 緑のグッチの財布 ヴィトン 財布 名前入れ toms shoes outlet エルメスオンラインショップ hermes bags outlet エルメス メンズ 財布 エルメス ケリーウォレット ロング グッチのハンドバッグプラダと心臓 ghd hairdryer cheap toms shoe chanel outlet グッチのハンドバッグマレーシアの価格 nike free danmark prescription oakley sunglasses グッチのハンドバッグ本物の flucher coach ロゴ エルメス ガーデンパーティー エトープ グッチデニムハンドバッグ グッチのハンドバッグアメリカ グッチ シマ バッグ グッチ偽物コピー チョコレートグッチ偽物コピーッシマレザーッシマレザートート 211944 AA61G 2019 グッチセリーヌのハンドバッグをノック http://cheaptomsshoesoutletonline.srilankanestates.com/ ヴィトン タダオ cheap toms shoes hermes リング 2012年春夏グッチコピーキャンバスGG柄Dリングディテールトートバッグ 197953 FP1JG 9761 エルメス シェーヌダンクル 中古 ルイヴィトン 最新作 バッグ www.biogan.dk/shop/nikefree.asp ルイヴィトン バッグ 最安値 ヴィトン 財布 豹柄 グッチ財布エクセル グッチショッピングバッグの販売代理店 nike free run