INNOWECS

Innovative wind energy conversion micro-system with direct-driven electric generator for residential uses

Autoritatea Contractanta: Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării

Contract nr. 29/2012

Obiectivul principal al acestui proiect de cercetare este dezvoltarea unei microcentrale eoliene pentru aplicatii rezidentiale, la costuri competitive. Elementele principale ale microcentralei sunt: turbina eoliana de viteza variabila, generatorul electric cu magneti permanenti cu actionare directa si convertorul electronic de conectare la retea. Pentru a atinge acest obiectiv, a fost constituita o echipa de cercetare interdisciplinara cu rolul de a identifica si dezvolta solutiile constructive pentru fiecare componenta a microcentralei. Turbina eoliana studiata este pozitionata pe acoperisul cladirilor. Cercetarile cu privire la aceasta componenta vizeaza identificarea dimensiunilor optime, a numarului de pale, a materialului din care sa fie construita precum si modalitati de reducere a variatiilor cuplului la ax. Generatorul electric cu actionare directa trebuie sa dezvolte un cuplu mare la viteze de rotatie mici. De asemenea, se va incerca obtinerea unui raport eficienta/masa cat mai bun, precum si maximizarea fiabilitatii mentinand totodata cat mai scazute costurile de fabricatie. Un algoritm de urmarire a puterii maxime generate va fi dezvoltat pentru maximizarea energiei eoliene extrase prin intermediul turbinei. Se vizeaza ca acest algoritm sa fie realizat fara a utiliza un anemometru pentru masurarea vitezei vantului, astfel reducand costul ansamblului microcentralei. Sistemele de control ale microcentralei trebuie sa permita functionarea acesteia, prin intermediul convertoarelor de putere, atat conectata la retea cat si in mod autonom.

Obiectivele specifice ale proiectului

  • Dezvoltarea unei microcentrale eoliene

    Dezvoltarea unei solutii de microcentrala eoliana cu amplasarea pe acoperisul cladirilor. Analiza prevede identificarea unei solutii la costuri competitive, usoara si oprima din punct de vedere energetic.
  • Generator electric antrenat direct de la turbina

    Generatorul electric cu actionare directa trebuie sa dezvolte un cuplu mare la viteze de rotatie mici. De asemenea, se va incerca obtinerea unui raport eficienta/masa cat mai bun, precum si maximizarea fiabilitatii mentinand totodata cat mai scazute costurile de fabricatie.
  • Conectarea la reteaua publica de electricitate

    Sistemele de control ale microcentralei trebuie sa permita functionarea acesteia atat conectata la retea cat si in mod autonom, cu sarcini izolate.
グッチのハンドバッグは144186ベージュをホースビット mbt tilbud mbt sko udsalg グッチ キーケース 6連キーケース グッチシマ ハート ライラックメタリック 203551 AHB1G 5311 michael kors canada mbt danmark グッチのハンドバッグネイビーの ルイヴィトン ハワイ 安い ルイヴィトン ヌメ革 財布 michael kors outlet グッチAAAハンドバッグ ルイヴィトン 財布 正規価格 newbalance スニーカー ニューバランス m1300 グッチバッグ画像と価格 Louis Vuitton Outlet ルイヴィトン ダミエ バッグ Louis Vuitton Sale グッチトート販売 ルイヴィトン 長財布 評価 販売のための秒針グッチのハンドバッグ ニューバランス 670 ルイヴィトン 店舗 愛知県 ニューバランス レディース 通販 テニスシューズ ニューバランス グッチ 二つ折り財布 型押しカーフ 252080 CAO0N 2038 ニューバランス m564 ノードストロームグッチのハンドバッグ 137621グッチのハンドバッグ