INNOWECS

Innovative wind energy conversion micro-system with direct-driven electric generator for residential uses

Autoritatea Contractanta: Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării

Contract nr. 29/2012

Obiectivul principal al acestui proiect de cercetare este dezvoltarea unei microcentrale eoliene pentru aplicatii rezidentiale, la costuri competitive. Elementele principale ale microcentralei sunt: turbina eoliana de viteza variabila, generatorul electric cu magneti permanenti cu actionare directa si convertorul electronic de conectare la retea. Pentru a atinge acest obiectiv, a fost constituita o echipa de cercetare interdisciplinara cu rolul de a identifica si dezvolta solutiile constructive pentru fiecare componenta a microcentralei. Turbina eoliana studiata este pozitionata pe acoperisul cladirilor. Cercetarile cu privire la aceasta componenta vizeaza identificarea dimensiunilor optime, a numarului de pale, a materialului din care sa fie construita precum si modalitati de reducere a variatiilor cuplului la ax. Generatorul electric cu actionare directa trebuie sa dezvolte un cuplu mare la viteze de rotatie mici. De asemenea, se va incerca obtinerea unui raport eficienta/masa cat mai bun, precum si maximizarea fiabilitatii mentinand totodata cat mai scazute costurile de fabricatie. Un algoritm de urmarire a puterii maxime generate va fi dezvoltat pentru maximizarea energiei eoliene extrase prin intermediul turbinei. Se vizeaza ca acest algoritm sa fie realizat fara a utiliza un anemometru pentru masurarea vitezei vantului, astfel reducand costul ansamblului microcentralei. Sistemele de control ale microcentralei trebuie sa permita functionarea acesteia, prin intermediul convertoarelor de putere, atat conectata la retea cat si in mod autonom.

Obiectivele specifice ale proiectului

  • Dezvoltarea unei microcentrale eoliene

    Dezvoltarea unei solutii de microcentrala eoliana cu amplasarea pe acoperisul cladirilor. Analiza prevede identificarea unei solutii la costuri competitive, usoara si oprima din punct de vedere energetic.
  • Generator electric antrenat direct de la turbina

    Generatorul electric cu actionare directa trebuie sa dezvolte un cuplu mare la viteze de rotatie mici. De asemenea, se va incerca obtinerea unui raport eficienta/masa cat mai bun, precum si maximizarea fiabilitatii mentinand totodata cat mai scazute costurile de fabricatie.
  • Conectarea la reteaua publica de electricitate

    Sistemele de control ale microcentralei trebuie sa permita functionarea acesteia atat conectata la retea cat si in mod autonom, cu sarcini izolate.
ドバイのグッチの豆袋 ルイヴィトン 本店 改装 mbt sko ルイヴィトン 店舗 大阪 グッチ コピーベージュ×ダークブラウン ショルダーバッグ256899 FAFXG 9643 ノードストロームのグッチのハンドバッグ グッチ 長財布 GUCCI グッチ 財布 ラウンドファスナー『2012/2013年新作』WEB/ウェブ GGプラス PVC GG柄キャンバス ベージュ×D.ブラウン 291105 FCIJR 9791auktn_fs new balance 997 ray ban glasses 锘?#12491;ューバランス グッチグッチホーボーバッグジェシカシンプソン 香港のグッチブランドのバッグ new balance m991 ルイ ヴィトン メンズ 財布 ルイヴィトン 長財布 マルチ new balance united arrows グッチのハンドバッグコレクションの 8019のグッチのハンドバッグ http://raybanglasses.netbotz.ca/ ルイヴィトン 水玉 財布 ルイヴィトン ダミエアズール トートバッグ ray ban グッチの財布の種類 Louis Vuitton Sale Online Louis Vuitton Sale 576 ニューバランス ルイヴィトン ダミエグラフィット 長財布 グッチホーボー財布 グッチ GUCCI 長財布 ラウンドファスナー GG柄キャンバス バンブーリボンタッセル コンチネンタルベージュ×シャンパンゴールド 269991 FWCWG 8612auktn_fs